טיפולים טבעיים ל-ADD

טיפולים טבעיים ל-ADDייצור התרופות המשמשות לטיפול בהפרעות קשב (ADD) זינק בעשורים האחרונים. המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) מדווח כי אבחנות ליקויי קשב אצל ילדים גדלו בכ-41% בין השנים 2003-2011.

ההערכה היא ש-11% מהילדים בגילאי ארבע עד 17 אובחנו עם ליקויי קשב עד שנת 2011. מדובר ב-6.4 מיליון ילדים. אם אינכם חשים בנוח עם טיפול תרופתי להפרעה זו, קיימות אפשרויות אחרות, טבעיות יותר.

הימנעות מצבעי מזון וחומרים משמרים

טיפולים אלטרנטיביים עשויים לסייע בהתמודדות עם מספר תסמינים הקשורים לליקויי קשב. הגישות הטבעיות השונות כוללות:

ביופידבק אלקטרואנצפלוגרפים (EEG)

זהו סוג של טיפול נוירולוגי שמודד גלי מוח. מחקר שנערך בשנת 2011 הראה כי אימון זה מהווה טיפול מבטיח ללקויות קשב. במהלך הטיפול, ילד יכול לשחק משחק וידאו מיוחד. הוא מקבל משימה להתרכז, כגון "לשמור על המטוס באוויר".

המטוס יתחיל לצלול, או שהמסך יתכהה, אם דעת הילד תהיה מוסחת. המשחק מלמד את הילד שיטות מיקוד חדשות לטווח הארוך. בסופו של דבר, הילד יתחיל לזהות ולתקן את התסמינים.

שיעורי יוגה או טאי צ'י

מספר מחקרים קטנים מצביעים על העובדה לפיה יוגה עשויה לסייע לילדים עם ליקויי קשב. מחקרים שפורסמו בשנת 2013 דיווחו על שיפור משמעותי בתסמיני ההיפראקטיביות, החרדה והבעיות החברתיות בקרב בנים עם ליקויי קשב המשולבים עם היפראקטיביות, שעסקו בקביעות ביוגה.

מספר מחקרים מוקדמים מראים שגם טאי צ'י עשוי לסייע בשיפור תסמיני ליקויי קשב. חוקרים גילו שבני נוער עם ההפרעה, אשר תרגלו טאי צ'י, לא היו חרדים או היפראקטיביים. הם גם חלמו בהקיץ פחות והפגינו פחות רגשות שאינם הולמים, כשהשתתפו בשיעורי טאי צ'י פעמיים בשבוע במשך חודש וחצי.

שהות בטבע

שהות מחוץ לבית בחיק הטבע מסייעת לילדים עם ליקויי קשב. ראיות מדעיות חזקות מצביעות על העובדה לפיה אפילו שהות של עשרים דקות בחוץ יכולה להועיל להם באמצעות שיפור הריכוז.

מחקר שנערך בשנת 2011, ומספר מחקרים לפניו, תומכים בטענה שהחשיפה הקבועה לחללים ירוקים היא טיפול בטוח וטבעי בו ניתן להשתמש על מנת לסייע לילדים עם ליקויי קשב.

טיפול התנהגותי

לילדים עם מקרים חמורים יותר של ליקויי קשב, טיפול התנהגותי הוכח כיעיל. האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים קובעת שטיפול התנהגותי צריך להיות הצעד הראשון בטיפול בלקויות קשב בקרב ילדים. טיפול זה נקרא לעתים טיפול לשינוי התנהגותי, אך גישה זו פועלת לפתרון בעיות פרטניות ומציעה פתרונות המסייעים במניעתן.

הטיפול עשוי לכלול אף הגדרת מטרות וכללים לילד. היות וטיפול התנהגותי ותרופות הם גישת הטיפול היעילה ביותר כאשר משתמשים בהם ביחד, הם יכולים לסייע באופן משמעותי לילד.

הדרכת הורים – מסייעת לספק להורים את הכלים הדרושים להם כדי לסייע לילד עם לקויות קשב להצליח. כשההורים לומדים שיטות להתמודדות עם בעיות התנהגותיות, הם יכולים לסייע לילד בטווח הארוך ולהקל את ההתמודדות עימו.

תזונה בריאה לליקויי קשב

מדענים ממאיו קליניק מציינים כי צבעי מזון מסוימים וחומרים משמרים, עשויים להגביר את ההתנהגות ההיפראקטיבית אצל חלק מהילדים. הימנעו ממזונות עם צבעים וחומרים משמרים אלו:

נתרן בנזואט – הנמצא במשקאות מוגזים, רטבים לסלטים ומוצרי מיצי פירות.

צבעי מאכל צהובים – הנמצאים בפירורי לחם, דגני בוקר, ממתקים, דובדבנים מסוכרים, חמוצים, חטיפי גרנולה ממותקים, יוגורטים ממותקים, ומשקאות קלים, מיצים, וגלידות סורבה.

צבעי מאכל אדומים – הנמצאים במשקאות קלים, תרופות לילדים, קינוחי ג'לטין וגלידות.

הימנעות מאלרגנים

תזונה שמגבילה אלרגנים עשויה לשפר את התנהגות הילדים עם ליקויי קשב. מומלץ לבדוק עם רופא אלרגיה אם אתם חושדים שילדכם סובל מאלרגיות, אך אתם יכולים להתנסות באמצעות הימנעות ממזונות אלו:

תוספים כימיים וחומרים משמרים – המשמשים לשמירת השמן במוצרי מזונות מעובדים כגון חטיפי צ'יפס, מסטיקים, תערובות יבשות לעוגות, דגנים, חמאה, שוקולד, ותפוחי אדמה ומאכלי חלב וביצים ארוזים מוכנים לאכילה.

מזונות המכילים סליצילטים – כולל גרגרי יער, אבקת צ'ילי ומיצי סיידר תפוחים, ענבים, תפוזים, אפרסקים, שזיפים ועגבניות. סליצילטים הם כימיקלים המתרחשים באופן טבעי בצמחים ונחשבים למרכיב העיקרי בתרופות כאב רבות. לכן מומלץ לקבל אותם באופן טבעי במקום במזונות ומשקאות מעובדים.

תוספי תזונה – טיפול בתוספים עשוי לסייע לשיפור התסמינים. התוספים כוללים אבץ; קרניטין; ויטמין B6; ומגנזיום. אך תוצאות מחקרים לגבי יעילות הטיפול היו מעורבות. צמחי מרפא כגון גינקו, ג'ינסנג ופסיפלורה, עשויים אף הם לסייע להרגעת היפראקטיביות.

טיפולים טבעיים ללא פיקוח רופא עשויים להיות מסוכנים, במיוחד לילדים. יש להתייעץ עם הרופא לפני תחילת טיפולים אלטרנטיביים. הרופא יכול להזמין בדיקת דם על מנת למדוד את הרמות הנוכחיות של החומרים המזינים החסרים אצל הילד, טרם תחילת השימוש בתוספים או ויטמינים.

דילוג לתוכן